Spoorzonegebied-Delft Blogpagina

14. feb, 2018

Met het arriveren van de allereerste trailer met stalen damwanden, is afgelopen middag de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Groene Haven definitief begonnen. Gisteren is er de hele dag gewerkt aan de aanvoer, -en opbouw van de damwand-kraan, die zoals we op bovenstaande foto kunnen zien geen onbekende is in de Spoorzone, we zagen de firma "Voorbij" uit Amsterdam de afgelopen jaren namelijk al regelmatig in actie, maar nu dus bij de bouw van dit appartementencomplex nabij de Groene Haven. Zoals u op de foto kunt zien, gaat er eerst gewerkt worden aan de kant van de Ireneboulevard, -en gaat men vervolgens in oostelijke richting de bouwput rond totdat er een gesloten bouwkuip is ontstaan. De komende dagen zal er dus worden begonnen met dit werk, -en is het wederom voor de bewoners van de flat aan de Nieuw Haven even doorbijten, want ook deze klus zal niet geruisloos verlopen...

9. feb, 2018

Het heeft eventjes geduurd, maar de kogel is door de kerk, er is een definitieve bestemming gevonden voor het oude voormalige stationsgebouw van Delft. In het gebouw, waar men ondertussen ook al is begonnen met de verbouwing (foto), komt een wine-bar, restaurant, -en een drietal kantoor lofts. De verbouwing die wordt gerealiseerd door "Open Development", in samenwerking met "Braaksma & Roos architecten", zal enkele maanden in beslag gaan nemen, waarna deze waarschijnlijk ergens in de zomermaanden in gebruik zal worden genomen. Omdat het oude stationsgebouw een rijksmonument is, zal deze zijn huidige aanzicht aan de buitenkant blijven behouden, de verbouwing zal merendeels aan de binnenkant van het gebouw plaatsvinden. Het voormalige station staat inmiddels geheel in de steigers, wat u ook kunt zien op de foto.

6. feb, 2018

Afgelopen maandag 5 februari is aan de Fabrieksstraat de sloop van de voormalige loods van de "Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw SSPB", begonnen. De loods was vele jaren in gebruik bij deze stichting als opleidingsbedrijf voor leerlingen in de bouw voor Delft e.o. en het Westland. En vooral zomers was dat goed merkbaar als de grote deuren openstonden, en de diverse jonge timmerlieden er binnen lustig op los timmerden, het was een leuk gezicht. Maar ook hier is helaas een einde aan gekomen, de loods die later nog even in gebruik was als "Loods 015", wordt gesloopt om ook hier op deze plaats ruimte te kunnen geven aan de toekomstige nieuwbouw op Veld 8. Op de foto is goed te zien dat de sloop in twee dagen tijd al aardig is opgeschoten, waardoor eind deze week of begin volgende week er niet veel meer van over zal zijn. En ja, Vlasman zullen we na de sloop van dit gebouw ook wel niet veel meer terug zien in Delft, al het oude is nu toch wel zo'n beetje verdwenen, of ik moet mijzelf vergissen. Maar goed, vandaag twee keer op deze locatie geweest, -en vooral vanmorgen vroeg viel dat met de vrieskou die we momenteel hebben in Nederland niet mee, over koude handen gesproken...

21. jan, 2018

Met de onthulling van het "Pijlermonument" (foto), aan het Bolwerkeiland, -en een gevarieerd muziek programma in de feesttent naast het station, kwam er een einde aan een feestelijke dag die bol stond van de festiviteiten. Een dag die we niet snel zullen gaan vergeten, want op deze dag, zaterdag 20 januari 2018 namen we officieel afscheid van de werkzaamheden in de Spoorzone die zo'n 10 jaar geleden in 2008 begonnen. 10 jaar lang was de binnenstad van Delft één grote bouwput, want er moest een treintunnel, -en een nieuw stadskantoor gebouwd worden, waar overigens niet iedereen het mee eens was. Maar nu alles eindelijk achter de rug is, horen we eigenlijk geen negatieve geluiden meer, iedereen is positief gestemd over het nieuwe stukje Delft, -en inderdaad, wat is het mooi geworden. En om dit nog één maal te vieren was er op zaterdag 20 januari dus een groot feest georganiseerd waar iedereen aan kon meedoen. En ondanks dat het niet echt mooi weer was deze dag, werden de verschillende activiteiten toch goed bezocht, waardoor we kunnen spreken over een zeer geslaagde dag.

Foto's van deze dag staan online in het fotoalbum wat te bereiken is via de volgende link: http://www.spoorzonegebied-delft.nl/164802639 of via het menu. De komende dagen zal dit album, -en de "Recente Foto's" pagina nog verder worden aangevuld met nieuwe foto's, hou dit dus in de gaten!

12. jan, 2018

Aankomende zaterdag 20 januari 2018, vindt er in de Spoorzone een afsluitend (bouw) feest plaats. De werkzaamheden die nu precies zo'n 10 jaar geleden begonnen, lopen op zijn einde, -en met het gereedkomen van een geheel nieuw verschenen gebied, moet dit natuurlijk gevierd worden. Op deze dag vinden er leuke evenementen plaats voor jong en oud verdeeld over enkele belangrijke plekken in het Spoorzonegebied. Zo is er de gehele dag voor de sporters onder ons een 4 kilometer lange hardloopwedstrijd door de tweede nog niet gereedgekomen tunnelbuis, -en voor de iets jongere generatie een "Skatejam", -en "Science Centre", in de Prinsenhofgarage die te vinden is aan de Kampveldweg. 'S avonds is er dan voor de kleintjes nog een lampionnenoptocht, -en de onthulling van het "Pijlermonument", een nog overgebleven pijler van het oude treinviaduct. De avond wordt vervolgens feestelijk afgesloten met livemuziek op het "Bolwerkeiland". Kortom dus een dag die u even in uw agenda moet gaan zetten, want buiten de festiviteiten om, is het tevens gelijk een mooi moment om kennis te komen maken met een geheel vernieuwd gebied in Delft, wat velen niet meer terug zullen kennen.