Spoorzonegebied-Delft Blogpagina

19. jul, 2018

Het is natuurlijk niet echt meer een station, -maar aan het oude stationsgebouw van Delft zien we sinds kort weer een heuse perronoverkapping pronken. De overkapping die geheel wordt opgebouwd uit staal, gaat het terras vormen van het nieuwe pizza restaurant "Pavarotti", wat zich binnenkort zal gaan vestigen in het geheel gerestaureerde oude stationsgebouw. Vanaf dit terras is het straks genieten geblazen, want onder het genot van een hapje, -en een drankje, kijkt men uit over het nieuwe "Spoorzonepark", die afgelopen weken is voorzien van een heuse Pergola aan de Coenderstraat zijde. Wanneer het restaurant zijn deuren zal gaan openen is nog niet helemaal bekend, maar heel erg lang zal dit waarschijnlijk niet meer gaan duren...

11. jul, 2018

Er wordt inmiddels alweer een aardig poosje lang gewerkt aan de restauratie, -en verbouwing van het oude voormalige stationsgebouw van Delft, die wordt getransformeerd naar een horeca, -en kantoorruimte. Vandaag werdt mij tijdens het maken van mijn wekelijkse foto rondje gevraagd of ik wat foto's wilde maken van het inhijsen van de nieuwe ramen, een verzoek waar ik natuurlijk met veel plezier gehoor aan heb gegeven. Nadat eerder deze week al een grote pergola is geplaatst aan de westkant van het park "Spoorloos" (foto's volgen), was het vandaag de beurt aan het station zelf met het plaatsen van de nieuwe ramen. Komende maandag 16 juli wordt er ook een begin gemaakt met het plaatsen van een overkapping (terras), aan het stationsgebouw zelf, daar waar we vroeger perron 1 hadden. Ik zal proberen om hier ook nog wat foto's van te gaan maken, maar ik kan u nog niet beloven dat deze ook daadwerkelijk hier dan te zien zullen zijn. Enkele foto's van het plaatsen van de ramen van vandaag, draaien mee op de homepage.

6. jul, 2018

Het zal niet iedereen al zijn opgevallen omdat hij wat moeilijk te zien is vanaf de openbare weg, maar in het midden van het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier is ineens een vreemdsoortig kunstvoorwerp verschenen. Of je het eigenlijk wel zo mag noemen weet ik niet, omdat het bij naam "Eco-Toren" wordt genoemd, en dan denk je toch snel aan iets wat met de natuur te maken heeft. Maar dat het een doel heeft is wel zeker, want deze zogenaamde "Eco-Toren" wordt gebouwd rondom het rook, -en warmteafvoerkanaal RWA van de spoortunnel wat zich bevindt in het midden van de toekomstige nieuwbouw van het Van Leeuwenhoekkwartier. De "Eco-Toren" moet deze lelijke betonnen koker dus gaan camoufleren, -en als deze dan ook nog wordt dichtgemaakt de komende dagen, zal dat zeker prima gaan lukken...

22. jun, 2018

Achter het station is, zoals u op bovenstaande foto kunt zien, de aanleg van het zogenaamde "Park Spoorloos" begonnen. Het park bevindt zich bovenop de "Coenderpark" fietsenstalling, daar waar vroeger de perrons, -en rails lagen van het oude station van Delft. Het park is opgebouwd middels diverse eilanden met daar tussenin ruim opgezette looppaden. Verder komen er natuurlijk wat bomen in het park, -en ook een mooie pergola is van de partij. Dit alles is te bewonderen onder het genot van een drankje, want het park zal worden aangesloten aan een terras wat nog moet worden gebouwd tegen het oude stationsgebouw aan. Het is echter nog wel even wachten voordat we hiervan allemaal zullen kunnen gaan genieten, het park wordt namelijk pas eind 2018 officieel opgeleverd.

13. jun, 2018

Niet iedereen is het er mee eens of vindt het mooi, maar ondanks dit is afgelopen maandag de schilder toch begonnen met het groen verven van de trambaan aan de Ireneboulevard. De reden van deze transformatie is, om automobilisten duidelijk te maken dat er op deze groene baan (die meer lijkt op een grasveld dan OV-baan), niet gereden mag worden. Nou gebeurde dat volgens mij toch al niet veel maar goed, het moet door deze groene beschildering nu dan toch wel duidelijk zijn, er mag hier absoluut niet worden gereden...!!