Spoorzonegebied-Delft Blogpagina

21. apr, 2018

Sinds kort heeft Delft eventjes zijn eigen "Keukenhof", want tussen het station, -en het Bolwerkeiland in, staan de tulpen moenteel in volle bloei. 125.000 zijn het er, en met het zeer warme weer van de afgelopen dagen schieten de door "Stichting DelftBloeit", ingezaaide tulpenbollen de grond uit. Nog een kleine week zijn ze te bewonderen, waarna er op 28 april een "tulpen pluk-evenement" plaatsvindt waarbij iedereen voor één euro zijn eigen bosje bloemen bij elkaar mag plukken. ’s Avonds volgt er dan nog een film (men kan er geen genoeg van krijgen), in een heuse openluchtbioscoop, waarna deze dag wordt afgesloten. Half mei als alle tulpen zijn verdwenen wordt deze locatie beter bekend als "Veld 1", opgeleverd waarna de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van "House of Delft" kunnen beginnen. Voorafgaand aan deze bouw volgt er eerst nog een archeologische opgraving, waarbij zeer waarschijnlijk de nog overgebleven fundamenten van het oude eerste station van Delft opgegraven zullen worden.

Meer info over de tulpen en de nog volgende evenementen op dit terrein zijn te vinden op: www.delftbloeit.nl

8. mrt, 2018

Met een ferme druk op het gaspedaal van een "GMC DeLorean", opende afgelopen middag wethouder Lennart Harpe de nieuwe Prinsenhofgarage. Hij was natuurlijk al een paar dagen geleden opengegaan, maar nu dus helemaal echt middels dit officiële momentje. Toespraken waren er natuurlijk ook door Harpe zelf, maar ook Annet van der Elst (directeur Parkeren Delft), deed haar zegje. Daarna was er voor iedereen die aanwezig was in de garage een gratis hapje, -en drankje te verkrijgen, ondersteund met muziek gespeeld door een gezellige live band. En zo komt er met deze opening (de zoveelste op rij), een einde aan dit alles, want met de oplevering van het laatste grote project in de Spoorzone is het klaar, er zullen geen officiële momentjes meer volgen.

5. mrt, 2018

Vandaag is aan de Spoorsingel na 30 maanden van bouwen, de Prinsenhof Parkeergarage in gebruik genomen. Nog niet officieel, want dit vindt komende donderdag 8 maart pas plaats, maar wie daar niet op wilde wachten kon vandaag dus al parkeren. De "Prinsenhofgarage", zoals hij dus wordt genoemd, is een parkeergarage voor 650 auto's die verdeeld gestald kunnen worden over twee lagen. De in, -en uitgang (foto), voor de auto's is gelegen aan de Kampveldweg, bezoekers kunnen dan nadat ze hun karretje hebben gestald de garage verlaten via meerdere trappenhuisjes die ook weer verdeeld zijn over de gehele garage. De garage is voorzien van verschillende moderne faciliteiten, zoals een oplaadpunt voor elektrische auto's, -en voor rolstoelgebruikers zes speciale parkeerplekken. Verder is de verlichting zuinig, -en zelfdenkend, waardoor na een poosje van geen activiteit in de garage het licht wordt gedimd per sector. Een mooie garage die tijdens het maken van de foto's vandaag nog een beetje leeg aanvoelde. Gelukkig zal dit niet lang duren, want zodra de lente aanbreekt zullen ook de toeristen die Delft aandoen deze garage weten te vinden!

3. mrt, 2018

Met een paar klappen van sloper Vlasman uit Alphen aan den Rijn, is afgelopen week het allerlaatste gebouw wat nog gesloopt moest worden binnen de Spoorzone afgebroken. Het gebouw, wat eigenlijk ook geen gebouw is maar een zogenaamde "Romneyloods", was jaren in gebruik bij "Gipshandel Zwolsman", -en was te vinden vlak naast of boven het voormalige Abtswoudsetunneltje, waar inmiddels ook al niets meer van is terug te vinden. Het allerlaatste gebouw, want na jaren van hakken, -en slopen binnen de Spoorzone is er nu niets meer over, -en houdt het met de sloop van deze loods toch echt op. Vlasman zullen we op het slopen van de vloer van de voormalige loods van de SSPB aan de Fabrieksstraat na, dus ook niet meer terug zien in Delft, het werk zit er voor dit bedrijf nu toch echt op. Op bovenstaande foto is nog net een klein stukje van de sloop te zien, maar omdat deze loods nagenoegen geheel bestond uit golfplaten, was het werk ook zeer snel geklaard. (Foto: Copyright (©) Elbard Jentink)

14. feb, 2018

Met het arriveren van de allereerste trailer met stalen damwanden, is afgelopen middag de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Groene Haven definitief begonnen. Gisteren is er de hele dag gewerkt aan de aanvoer, -en opbouw van de damwand-kraan, die zoals we op bovenstaande foto kunnen zien geen onbekende is in de Spoorzone, we zagen de firma "Voorbij" uit Amsterdam de afgelopen jaren namelijk al regelmatig in actie, maar nu dus bij de bouw van dit appartementencomplex nabij de Groene Haven. Zoals u op de foto kunt zien, gaat er eerst gewerkt worden aan de kant van de Ireneboulevard, -en gaat men vervolgens in oostelijke richting de bouwput rond totdat er een gesloten bouwkuip is ontstaan. De komende dagen zal er dus worden begonnen met dit werk, -en is het wederom voor de bewoners van de flat aan de Nieuw Haven even doorbijten, want ook deze klus zal niet geruisloos verlopen...