19. dec, 2015

Op naar een nieuw jaar Spoorzone-fotografie.

We hebben er weer een jaar Spoorzone-fotografie op zitten, het zevende jaar op rij. Een jaar waarin we heel veel zagen gebeuren. Zo begon op 5 Januari het jaar al vroeg met de sloop van het Grotius College aan de Van Bleijswijckstraat, gevolgd door de opening van het nieuwe busstation. Op 22 Februari namen we afscheid van het oude station, -en namen we in het holst van de nacht de laatste trein naar station Den Haag HS. Een week later volgde de opening van het nieuwe station, -en snel daarna begon de sloop van de oude perrons, -en het spoorwegviaduct aan de Phoenixstraat. In een jaar tijd verdween er dus heel veel, -en zag Delft er ineens heel anders uit.

Maar wat gaat het jaar 2016 ons brengen? Weinig sloop in ieder geval, maar des te meer veel nieuwbouw-foto's. We gaan de afbouw zien van het tweede gedeelte van het Stadskantoor (HNK), -en niet te vergeten het nieuwbouwproject Nieuw Delft. Verder gaan ook de regulaire werkzaamheden zoals de bouw van de Spoorsingel Parkeergarage, -en tweede treintunnelbuis gewoon door, dus is er nog genoeg te zien. 2016 zal dus ook weer een fotogeniek jaar gaan worden, maar met het afronden van veel projecten zal dit op den duur wel minder gaan worden.

Kort samengevat was dit voor mij een heel mooi foto jaar, waarbij ook de puzzel voor mij weer een stukje completer is geworden. Volgend jaar gaan we dus weer verder, en hoop ik een ieder hier weer te mogen ontmoeten. De komende twee weken volgen er nog wat kleine updates bij de "Recente Foto's", maar verder is het voor mij even lekker een stapje terug, totdat we op 4 Januari weer vol goede moed gaan beginnen.

Rest mij nog om een ieder allemaal fijne feestdagen en een "mooi" en gezond 2016 toe te wensen!

Paul (Spoorzonegebied-delft.nl),