30. sep, 2016

Delft, laat De Roos niet 'barsten' !

Molen De Roos in Delft staat er op het eerste gezicht mooi bij. Vrijwilligers laten de karakteristieke stellingkorenmolen vaak draaien en malen, bezoekers weten hem steeds beter te vinden en met de nieuwe huurders onderin de molen is er volop bedrijvigheid. De Roos brengt mensen in beweging.

Helaas ontstaan er in dit ‘Rooskleurige’ beeld steeds meer barsten. Letterlijk dan, welteverstaan. Want wie de moeite neemt om de muren van het molengebouw van dichtbij te bekijken, zal merken dat het metselwerk onder de stelling er heel slecht uitziet. Sterker nog: op steeds meer plekken zijn kapotte stenen, uitgevallen voegen en zelfs scheuren zichtbaar. Om verder verval te voorkomen is dringend herstelwerk nodig.

Daarbij kan de molen uw hulp goed gebruiken. Want metselwerk herstellen is een kostbare aangelegenheid. Natuurlijk heeft eigenaar De Hollandsche Molen subsidies verkregen waarmee het overgrote deel van het restauratiewerk kan worden betaald. Maar dat is niet genoeg. Er is nog veel geld nodig om echt aan de slag te kunnen gaan.

Daarom: Laat De Roos niet barsten en geef! Meer info op: WWW.MOLENFONDS.NL/MOLEN-DE-ROOS/