Bouw-update Spoorzone Maart/April 2018

Op deze pagina vindt u de laatste recente foto's die door mij zijn gemaakt in de Spoorzone. Vrijwel bijna iedere week wordt deze pagina bijgewerkt. De nieuwste foto's zijn altijd bovenaan te vinden, de iets oudere staan dan wat meer naar beneden.

Laatste Update: 02-04-2018

Het is pasen 2018 waarin veel mensen lekker een dagje extra vrij zijn, en een bezoekje brengen aan een meubelboulevard of een andere (binnen) activiteit. En een binnen activiteit is deze dagen zeker gewenst, want echt mooi weer om dingen buiten te gaan doen is het nog niet. Voor mijzelf komt dit slechte weer, -en een dagje extra vrij wel goed uit, ik kan de website weer eens lekker voorzien van een nieuwe update. Zo heb ik de afgelopen dagen een nieuw hoofdstuk aan het menu toegevoegd genaamd "Nieuw Delft Antoni Veld 3", waar nu ook zo langzamerhand de werkzaamheden gaan beginnen. Verder zagen we de afgelopen maand natuurlijk als cliffhanger wethouder Lennart Harpe met een dikke vette “GMC DeLorean” (foto), de opening doen van de nieuwe ondergrondse Prinsenhofgarage aan de Kampveldweg, de laatste grote officiële handeling die nog gedaan moest worden binnen het Spoorzonegebied.


In deze nieuwe foto-update gaan we daar geen foto’s meer van zien, maar wel wat mooie foto’s van de ‘sneak preview’ van deze garage die ik eerder de maandag voor de officiële opening op donderdag had gemaakt. Verder gaan we nog ondanks dat het er eigenlijk niet bij hoort, wat foto’s zien van de nieuw heringerichte Abtswoudseweg, -en het graven van de Nieuwe Gracht nabij het Nijverheidsplein. Ook andere werkzaamheden die daar momenteel rondom plaatsvinden zijn te zien in deze nieuwe update. U ziet het, er is nog genoeg te zien, en zeker in de toekomst met het starten van de nieuwbouwprojecten op de verschillende velden zal dit niet minder worden…

Terwijl de keten van aannemer Combinatie CrommeLijn CCL (tunnelbouw), die u op de achtergrond ziet binnenkort worden afgebroken, worden andere elders weer opgebouwd. Deze op de voorgrond van de foto is nieuw, en nodig bij de bouw van het nieuwe gebouwencomplex "Antoni" die binnenkort gaat starten naast het station. (Foto 29-03-2018)

En terwijl de (restauratie) werkzaamheden aan het oude stationsgebouw inmiddels in volle gang zijn, wachten op de voorgrond de taxi's met geduld op hun klanten. (Foto 29-03-2018)

En ik blijf ze plaatsen hoor, de sfeerfoto's van een steeds mooier geworden stukje Delft. Op de voorgrond zien we hoe de ingezaaide tulpenbollen inmiddels hun kop boven de grond uitsteken. Binnenkort dus, ik schat zo half april zal ook Delft hier even zijn eigen mini-keukenhof hebben, middels een mooi en fleurig bloeiend bloembollenveld. (Foto 29-03-2018)

Op de plek waar zich vroeger het Nijverheidsplein bevondt, wordt momenteel druk gewerkt aan de aanleg van de nog nieuw te graven "Nieuwe Gracht", die we ook al eerder zagen ontstaan aan de andere kant van de Ireneboulevard nabij de Coendersbuurt. Wilt u de komende dagen bij mooi weer nog wat laatste werkzaamheden vastleggen op de gevoelige plaat, dan moet u hier zijn, er zijn leuke overzichtsfoto's te maken. (Foto 29-03-2018)

Een klein stukje verderop aan de Fabrieksstraat zien we dat de sloop van de timmerloods van de "Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw SSPB", is afgerond, -en er andere partijen inmiddels aan het werk zijn gegaan. Kabels, -en leidingen worden verlegd, -en of vervangen, maar ook andere (sanitaire) voorzieningen zoals nieuwe riolering worden aangebracht. (Foto 29-03-2018)

Donkere wolken pakken zich samen boven de werkzaamheden die gedaan worden op de hoek van de Engelsestraat met de Abtswoudseweg. Ook dit zijn zo'n beetje de laatste foto's die u zult zien van deze plek, van de zomer als alles echt klaar is rond ik dit af met wat leuke afsluitende plaatjes. (Foto 21-03-2018)

De werkzaamheden die gedaan worden aan de Abtswoudseweg zelf, vallen eigenlijk niet meer binnen het Spoorzonegebied, maar er net buiten. Maar omdat dit deel eigenlijk vrij dicht aan de Engelsestraat grenst, en toch op mijn route ligt, toch maar even meegenomen in mijn reportages. (Foto 21-03-2018)

Een leuke foto van de Abtswoudseweg genomen in westelijke richting. Ook hier zijn de afgelopen week de laatste werkzaamheden middels het aanbrengen van een laatste asfalt toplaag afgerond. (Foto 21-03-2018)

En we zijn weer even terug op bouwkavel "Veld 8" waar voordat er kan worden gebouwd eerst nog een gracht moet worden gegraven. Maar pas nadat de damwanden (foto) voor de "Nieuwe Gracht" zijn getrild, eerder kan er hier nog niet worden gebouwd. (Foto 14-03-2018)

En inmiddels zijn voor de nieuwbouw op bouwproject "Veld 5", na enkele dagen van werk, de helft van de damwanden rond de bouwput al getrild. Mede doordat de damwanden niet al te lang zijn, -en er weinig obstakels in de grond zitten op deze plek, gaat dit werk razend snel. (Foto 22-02-2018)

We zagen ze al eerder langskomen, deze Delfts blauwe kop, -en schotels o.a. bij de opening van het station op 9 april 2015 was dit het geval. Nu zien we ze dus hier weer terug tussen de pas ingezaaide (tulpen) bollenvelden in. Een leuk weetje, de achterste omgevallen beker is te koop voor een niet al te zacht prijsje. Mocht u interesse hebben, kijk dan even op de facebookpagina van Spoorzone Delft voor meer informatie. (Foto 16-02-2018)

En op deze plek gingen we nog geen paar jaar geleden het Abtswoudsetunneltje in, om er vervolgens na het passeren van de treinsporen er aan de andere kant weer uit te komen. Nu is daar niets meer van terug te vinden en passeren we de treinsporen bovengronds via het pas nieuw aangelegde "Mercuriuspad". Op de achtergrond zien we het nieuwe Studentencomplex X-Ray, waar de bouw van begon op 20 september 2013. (Foto 16-02-2018)

Naast de Ireneboulevard wordt er op woensdag 14 februari een begin gemaakt met het trillen van damwanden die nodig zijn bij de bouw van het appartementencomplex genaamd "Veld 5". (Foto 16-02-2018)

En ondanks dat de damwanden die hier getrild worden niet zo heel erg lang zijn, gaat veiligheid boven alles, en wordt het fiets, -en voetgangersverkeer tijdens het inhijsen van een nieuwe damwand even stilgezet. (Foto 16-02-2018)

Tegenover kapsalon "O! Jan, wat zit je HAAR schitterend", is inmiddels het tweede trapje aan de noordkant van de Ireneboulevard ook in gebruik genomen, waardoor er nou ook voor de voetgangers een directe verbinding is gekomen middels een zebrapad naar de Westsingelgracht. (Foto 14-02-2018)