12. Nieuw Delft Veld 1 House of Delft

Afb. 1: Het toekomstige nieuwbouwproject House of Delft "Veld 1", wat gebouwd gaat worden tussen het Stadskantoor, -en het Bolwerkeiland in, nabij de Coenderstraat. (Foto: Houseofdelft.nl)

12.1 Toelichting Nieuw Delft: House of Delft Veld 1


Project 'House of Delft' Veld 1, is de naam van een nog te bouwen multifunctioneel gebouwencomplex op de kop van het Bolwerkeiland, ten noorden van het station van Delft. Het gebouw wat is ontworpen door oud-rijksbouwmeester 'Frits van Dongen' en zijn partner 'Patrick Koschuch', zal gaan bestaan uit o.a. ateliers, werkruimtes, horeca met een opvallende glazen auditorium, -en huisvesting in de vorm van, short stay, huur, -en koop appartementen, maisonnettes, -en loft en penthouses. Het gebouw zal verder worden voorzien van een ondergrondse parkeergarage voor circa 45 auto's, inclusief een aantal elektrische deelauto's. 'House of Delft' wordt gerealiseerd op een markant punt van Delft, namelijk op een steenworp afstand van de historische binnenstad, -en het spiksplinternieuwe stationsgebouw van Delft. De bouw van dit gebouwencomplex gaat beginnen in de eerste helft van 2019, de oplevering van het gehele project staat gepland op 2020.

Note: Voorafgaand aan de bouw wordt er door de archeologen van 'Erfgoed Delft Archeologie', nog wel wat archeologisch onderzoek gedaan op dit terrein, eerder onderzoek wat heeft plaatsgevonden middels het graven van wat proefsleuven bracht sporen van het eerste oude station van Delft naar boven, deze zullen dan waarschijnlijk ongeveer zo eind 2018 met een heuse opgraving definitief worden blootgelegd.


Relevante
Onderwerpen: Fotoalbum 'Veld 1'House of DelftErfgoed Delft Archeologie,