13. Nieuw Delft Veld 2 The Student Hotel

Afb. 1: Het toekomstige nieuwbouwproject The Student Hotel "Veld 2", wat gebouwd gaat worden in het Van Leeuwenhoekkwartier, gelegen aan de Westsingelgracht naast het Stationsplein. (Foto: thestudenthotel.com)

13.1 Toelichting Nieuw Delft The Student Hotel Veld 2


'Veld 2' The Student Hotel is de naam van een nog te bouwen 14.000 vierkante meter grote multifunctionele gebouwencomplex in het nog te realiseren Van Leeuwenhoekkwartier, gelegen direct naast het station van Delft.
 Het gebouw wat is ontworpen door 'KCAP Architects & Planners' uit Rotterdam zal gaan bestaan uit 342 hotelkamers (bovenste verdiepingen), -en commerciële functies zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming, -en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms, -en co-working plekken. Het gebouw zal verder worden voorzien van een ondergrondse parkeergarage, -en een fietsenstalling, de derde grote ondergrondse stalling in dit gebied. Het meest opvallende onderdeel van 'The Student Hotel' is de open gevel tegenover het station waardoor het gebouw een opvallend karakter zal krijgen. Het gebouw is centraal gesitueerd op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier, naast het nieuwe Centraal Station van Delft, de historische binnenstad en de TU Delft, -en zal deel uit gaan maken van de nog nieuw te ontwikkelen wijk 'Nieuw Delft'. De bouw van dit multifunctionele gebouwencomplex zal gaan beginnen eind 2018, de oplevering van het gehele project zal dan zijn zomer 2019.

(Relevante Onderwerpen: Fotoalbum 'Veld 2'Thestudenthotel.com,